Emanuel Olsens Vej 7, 2000 Frederiksberg

GENNEMRENOVERET ARKITEKTONISK PERLE PÅ CA. 450 KVM. MED SYDVENDT HAVE VED FEMTE JUNI PLADS.

Emanuel Olsens Vej og de 8 arkitekttegnede dobbelthuse er indbegrebet af funktionalismen, når den er bedst. Husene fra 1933 er tegnet af den anerkendte arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen. Berthelsens bygninger præger den dag i dag hovedstadsområdet med funkishuse opført i en behersket stil, der på fineste vis fusionerede danske byggetraditioner med impulser fra modernismen. Historier går dog på, at byggestilen, for knap 100 år siden, var for tidlig for danskerne, og at københavnerne grinede af de nyopførte huse. I dag betragtes ejendommene imidlertid som et af vores tids ikoniske bygningsværker - anerkendt og beundret i stor stil.

Emanuel Olsens Vej ligger ved Femte Juni Plads, og er et af de mest eftertragtede og eksklusive villakvarterer på Frederiksberg. Frem til 1900-tallet blev området brugt til landbrug - i dag er markerne erstattet af parker, grønne områder og legeplads og området er præget af flotte pragtvillaer fra århundredeskiftet. Trafikken er minimal, roen er iørefaldende, og der er masser af børn på vejen at lege med. Tætteste Metro er Lindevang Station på Dalgas Boulevard, som er en kort tur herfra på gå-ben.

Jeg har glædet mig til at præsentere denne ejendom, som ikke bare er sat i stand på almindelig vis. Den er gennemført og enestående renoveret med fokus på æstetik, originalitet og en moderne funktionalitet - med en tydelig forståelse for funkisstilen. Der er et konsekvent valg af ens materialer, som giver en rød tråd igennem hele huset. Alle gulve i huset er de samme, alle overflader på badeværelser er de samme, alle trapper har samme originale belægning, alle vinduesplader er af samme sten og alle dør- og vinduesgreb er udskiftet til de samme. De flotte betongulve er lagt med gulvvarme på fjernvarme og er overraskende behagelige at gå på. Det lækre køkken er opført med snedkertilpassede fronter i olieret eg, quooker og et lækkert gaskomfur med 6 blus, der inviterer til gode stunder med venner og familie. De smukke stuer en suite med udgang til haven er en oplevelse i sig selv. Bemærk at haven vender stik syd, hvorfor der er sol fra tidlig formiddag til solen går ned bag byens tage langt ud på aftenen. Bagest i haven er hængekøjen placeret. Her glemmer man alt om tid og sted og kan bare lade tankerne løbe frit. En oase midt i byen.

1. salen består af 4 soveværelser og et dejligt badeværelse. Oprindeligt har der været 5 soveværelser, og det kan nemt etableres igen, hvis behovet opstår. Tilbage i 1940 fik ejendommen - som det ene af to huse på vejen - lov til at overdække 2. salen, som på alle de andre huse er tagterrasser. Sælger har anvendt det til sin virksomhed, som har været pladskrævende. Her har man således ekstra 100 kvadratmeter med stort arbejdsrum, et ekstra soveværelse og god opbevaringsplads med en vidunderlig udsigt over villakvarteret. Samlet rummer huset ca. 450 kvm fra kælder til kvist.

Berthelsen byggede efter sigende nabohuset til sig selv og etablerede sin tegnestue i underetagen, hvorfor kælderen i dette dobbelthus er ekstra høj. Sælger har renoveret den, så den i dag fremstår som en selvstændig lejlighed med køkken/alrum, badeværelse, dejligt soveværelse med store vinduespartier mod haven, gulvvarme og egen indgang. Det er en oplagt mulighed for gæste- eller teenageafdeling. Kælderen er dog ikke godkendt til beboelse. Kort sagt er dette en lækker arkitektonisk perle midt i byen, som de fleste kun drømmer om at bo i. Standen er udover det sædvanlige og fremstår indbydende og imponerende i enhver henseende.

Velkommen til Emanuel Olsens Vej 7.