Oscar Ellingers Vej 5, 2000 Frederiksberg

UDSØGT OG IMPONERENDE LIEBHAVERI - NÅR FUNKISHUSET OVERGÅR ALLE FORVENTNINGER!!!

SAMLET CA. 500 KVM OG EN PRAGTFULD STOR HAVE.

Oscar Ellingers Vej / Emanuel Olsens Vej og de 8 arkitekttegnede dobbelthuse er indbegrebet af funktionalismen, når den er bedst. Husene fra 1933 er tegnet af den anerkendte arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen. Berthelsens bygninger præger den dag i dag hovedstadsområdet med funkishuse opført i en behersket stil, der på fineste vis fusionerede danske byggetraditioner med impulser fra modernismen. Historier går dog på, at byggestilen, for knap 100 år siden, var for tidlig for danskerne, og at københavnerne grinede af de nyopførte huse. I dag betragtes ejendommene imidlertid som et af vores tids ikoniske bygningsværker - anerkendt og beundret i stor stil.

Oscar Ellingers Vej ligger ved Femte Juni Plads, og er et af de mest eftertragtede og eksklusive villakvarterer på Frederiksberg. Frem til 1900-tallet blev området brugt til landbrug - i dag er markerne erstattet af parker, grønne områder og legeplads og kvarteret er præget af flotte pragtvillaer fra århundredeskiftet. Trafikken er minimal, roen er iørefaldende, og der er masser af børn på vejen at lege med. Tætteste Metro er Lindevang Station på Dalgas Boulevard, som er en kort tur herfra på gå-ben.

Oscar Ellingers Vej 5 er enderækkehuset på Emanuel Olsens Vej - med indgang fra Oscar Ellingers Vej. Den smukke ejendom er omkrandset af den skønneste store have med buksbom, terrasser og god plads til både børneleg og festlige arrangementer. Da ejendommen er beliggende på et hjørne, er der sol i haven hele dagen fra tidlig morgen, til solen går ned bag byens tage langt ud på aftenen. Her glemmer man alt om tid og sted og kan bare lade tankerne løbe frit. En oase midt i byen.

Jeg har glædet mig til at præsentere denne ejendom. Det er udsøgt liebhaveri, der på alle måder omfatter en hverdag i luksus. Herskabeligheden er intet mindre end imponerende. Originale udsmykninger er bevaret, og ejendommen fremstår med en helt særlig original æstetik, som jeg oplever alt for sjældent. Havestuen fungerer som en ekstra stue fra foråret begynder og holder juletræet smukt og grønt hele december. Ord kan ikke beskrive oplevelsen af at tage sin gang igennem det dejlige og stemningsfulde hjem, som giver associationer til de mange middage og selskaber, der må have været afholdt i hjemmet.

1. salen består af 4 soveværelser og et dejligt stort badeværelse. Oprindeligt har der været 5 soveværelser, men det 5. værelse er lagt sammen med badeværelset. Tilbage i 1940 fik ejendommen - som det ene af to huse på vejen - lov til at overdække 2. salen, som på alle de andre huse er tagterrasser. En gildesal uden sammenligning med
udsigt over byens tage, kvarterets mange træer og de skønneste solnedgange. Sælger har skiftet samtlige 28 vinduer på 2. salen i 2023, ført varme op, lagt sildebensparketgulve og lavet ekstra isolering. Her har man således ekstra 100 kvadratmeter til enten arbejdsrum, træningsrum eller teenageafdeling med en vidunderlig udsigt over villakvarteret. 2. salen er dog ikke godkendt til beboelse.

Kælderen er flot renoveret og fremstår høj og yderst anvendelig. Her er der 2 ekstra værelser, badeværelse, bryggers og egen indgang. Det er en oplagt mulighed for gæste- eller teenageafdeling. Kælderen er dog ikke godkendt til beboelse. Samlet rummer huset ca. 500 kvm fra kælder til kvist.

Kort sagt er dette en lækker arkitektonisk perle midt i byen, som de fleste kun drømmer om at bo i. Standen er udover det sædvanlige og fremstår indbydende og imponerende i enhver henseende.

Velkommen til Oscar Ellingers Vej 5.